Problém s platničkami

Problém s platničkami

 

Ľudia s posunutými platničkami môžu mať prospech zo špecifického typu matraca, ktorý poskytuje správnu oporu a pomáha zmierniť tlak na chrbticu. Najlepší matrac pre niekoho s posunutými platničkami bude taký, ktorý umožní chrbtici zachovať si svoje prirodzené zakrivenie a podporuje správne zarovnanie.

Jeden typ matraca, ktorý môže byť vhodný pre ľudí s posunutými platničkami, je matrac z pamäťovej peny. Pamäťová pena je typ peny, ktorá sa prispôsobuje tvaru tela a poskytuje podporu a odpruženie pre kĺby a svaly. To môže pomôcť rovnomerne rozložiť telesnú hmotnosť a znížiť tlak na chrbticu, čo môže byť prospešné pre ľudí s posunutými platničkami.

Pri nákupe matraca pre niekoho s posunutými platničkami je dôležité hľadať taký, ktorý je stredne tvrdý až pevný. Príliš mäkký matrac nemusí poskytovať dostatočnú oporu chrbtici, zatiaľ čo príliš tvrdý matrac môže byť nepríjemný. Je tiež dôležité, aby ste sa o výbere matraca poradili s odborníkom na matrace, ak je to možné, aby ste sa uistili, že je pohodlný a poskytuje oporu.

Vo všeobecnosti môžu ľudia s posunutými platničkami profitovať z matraca, ktorý je podporný, pohodlný a umožňuje správne zarovnanie chrbtice. Pamäťová pena a rozdielna tvrdosť matraca(matrac s rozdielnou tuhostou z každej straný) sú dva typy, ktoré môžu byť vhodné, ale je dôležité sa poradiť, aby vám odborník pomohol s výberom pre Vás.