INVESTÍCIA DO MATRACA? KEDY JE INVESTOVANIE DO ZDRAVIA PRIDRAHÉ?

 

Čo si predstavíte, keď počujete slovo investícia? 

  • Nehnuteľnosť? Auto? Akcie alebo kryptomeny? 

Čo pojmy rozmaznávanie/odmenenie? 

  • Vtedy asi drahý telefón, dovolenku, luxusnú reštauráciu alebo šperky. 

A čo investícia do zdravia? 

V dnešnej dobe sa hneď väčšine ľudí zjaví pred očami kondičný tréner, výživový poradca, kozmetické zákroky alebo technologické hračky na meranie pohybu a kvality spánku. 

Pritom je tu jedna vec, ktorú môžeme zahrnúť do všetkých troch kategórií, a predsa sa na ňu zabúda. Áno, ide o kvalitný matrac. Pričom by mal byť absolútnym základom v každej domácnosti. 

Dnes riešime kvalitu klímy, počítame živiny a kalórie v jedle, učíme sa správne behať a rysovať svaly. Toto všetko nám má pomôcť ku kvalitnejšiemu životu. 

Predsa sa však neustále zabúda na absolútny základ, ktorým je kvalita spánku. Určite ju niektorým môžu zlepšiť záťažové prikrývky, drahé hodinky a prstene na meranie spánku. Ale ruku na srdce, nebudete sa ešte viac stresovať a neustále kontrolovať hodnoty, ak budete mať niečo také na ruke? Nebojíte sa, že vyhodíte obrovské peniaze za drahú pomôcku, pričom zabudnete vyriešiť úplný základ? 

Bez kvalitného matraca je vám všetko ostatné nanič

Tak, ako ísť sa po práci vybehať zo stresu vám nepomôže, ak problém je v despotickom šéfovi; vyrozprávanie kamarátke vás nezbaví problémov ak ostávate s neúctivým partnerom; tak vám žiadne hračky nepomôžu, ak spíte na matraci za pár eur, navyše už niekoľko rokov.

Môžete sa dušovať, že veď tie hodinky vám už pomohli, ale počuli ste o slove „placebo“? ???? To síce funguje, ale na veľmi obmedzenú dobu a ubolenej chrbtici nevysvetlíte, že veď ste spali povinných 8 hodín. 

Investícia do kvalitného matracu znamená:

  • že si starostlivo vyberiete tvrdosť presne pre váš zdravotný stav,
  • že sú na neho použité materiály, ktoré umožňujú telu dýchať,
  • že materiály sú dlhotrvácne,
  • že je hypoalergénny,
  • že dlho spoľahlivo vydrží na nepreliači sa tak ľahko,
  • že je prevenciou problémov s chrbticou aj zmierňuje existujúce,
  • že sa konečne kvalitne vyspíte a nemusíte riešiť drahé hračky a počítať koľko hodín pred spánkom ste nejedli.

Nestojí toto všetko za poriadnu investíciu?

Áno, kvalitný matrac je drahý. Ale vážne chcete šetriť na svojom vlastnom zdraví? 

Je pravda, že Slováci sú majstri v zanedbávaní prevencie. Napr. poisťovňa Union uviedla, že v roku 2021 prišlo na preventívnu zubnú prehliadku len 28 % Slovákov.*

O gynekológii alebo urológii ani nehovoríme. Avšak, teraz, keď inflácia dosahuje rekordy a zdražovanie má šialené tempo, je skutočne čas sa zamyslieť nad tým, na čo míňame peniaze a uvedomiť si, že zdravie máme len jedno. 

Kvalitný matrac si kupujeme na roky, tak čo tak oželieť najnovší model telefónu s o trochu lepším foťákom a radšej vymeniť matrac, kvôli ktorému sa budíme unavenejší ako keď sme šli spať?

 

Zdroj: https://ereport.sk/preventivne-prehliadky-netreba-zanedbavat-prudko-poklesli-najma-v-zubnych-ambulanciach/