Vyberte si správny rošt do postele

rost-na-postel

 

 

 

 

 

 

Vedeli ste, že rošt a matrac sa vzájomne dopĺňajú? Rošt môže výrazne ovplyvniť tvrdosť matraca, preto by sme pri jeho výbere mali myslieť na to, s ktorými typmi matracov je vhodné ho skombinovať, aby naša chrbtica netrpela a aby sa dali čo najlepšie využiť všetky výhody nového matraca.

 

 

 

LATOVÉ A LAMELOVÉ ROŠTY

 

Platí zásada, že na latové typy roštov sa kladú skôr pružné typy matracov, pretože sú vyrobené z pevných dosiek, ktoré tvrdosť matraca môžu ešte viac zvýrazniť. Naopak, lamelové rošty sú vyrobené z pružných lamiel, a preto je vhodné ich kombinovať s pevnými druhmi matracov.

Pri kúpe nového roštu je rozhodujúce aj to, akú polohu pri spánku máte najradšej. Mäkšie matrace vám zabezpečia komfortný spánok, pokiaľ radi spávate najmä na boku. Najvhodnejším roštom pre vás teda bude lamelový rošt. Platí to aj v prípade, pokiaľ ste starší alebo máte zdravotné problémy.   

Mäkký matrac = latový rošt

Pevný matrac = lamelový rošt

 

 

ELEKTRICKÉ MOTOROVÉ ROŠTY PRE NÁROČNÝCH

Sú to polohovateľné lamelové rošty, ktoré sa ovládajú pomocou ovládača. Jednoduchým stlačením tlačidla môžete komfortne meniť polohu vášho tela (jeho hornej alebo dolnej časti) podľa aktuálnej potreby. Ocenia to najmä ľudia, ktorí majú zdravotné problémy. V tomto prípade je najvhodnejším riešením ohybný latexový matrac, prípadne matrac, ktorého hrúbka nepresahuje 17 cm. Použitie matraca obsahujúceho kokosovú dosku sa úplne vylučuje, pretože by sa mohla zlomiť – výnimku tvorí matrac MOJMATRAC ROYAL FLEX . Tento matrac má polohovateľné kokosové vlákno. Taktiež treba zabudnúť na akýkoľvek pružinový alebo veľmi tvrdý matrac (4. až 5. stupeň tvrdosti).  

PRI VOĽBE ROŠTU MYSLITE NA VZDUŠNOSŤ MATRACA

Množeniu plesní a baktérií zabránite taktiež vhodnou kombináciou matraca a roštu. Čím pevnejší máte rošt, tým vzdušnejší by mal byť váš nový matrac. Voľte predovšetkým pružinové matrace, ktoré dobre dýchajú aj na pevnom podklade.

Myslite však aj na to, že zatiaľ čo matrac je zo zdravotných dôvodov vhodné meniť každých desať rokov, kvalitne vyrobený rošt, ktorý rovnomerne rozkladá záťaž, nám zvyčajne vydrží aj celý životRošt Double maxi T8 zvláda záťaž až do 150 kg, preto je vhodný pre osoby s nadváhou. Ak vo vašej posteli využívate úložné priestory, poslúžia vám rošty s odklápaním. Nadvihujete ich prostredníctvom úchytky, ktorá uľahčuje manipuláciu s nimi. Ak si nie ste stále istí, ktorý rošt je pre váš matrac správny, väčšinou danú informáciu objavíte pri charakteristike matraca a odporúčaniach výrobcu.