Rozmery matracov: Kruh s priemerom 250 cm? Žiaden problém

penove-matrace_mojmatrac.sk

 

Koľkokrát ste čítali v článku o spánku či matracoch o tom, že človek prespí približne jednu tretinu svojho života? Zrejme takmer v každom z nich. Na tom však nie je nič zlé, pretože upozorňovať ľudí na potrebu kvalitného spánku je dôležité. Jeho kvalitu ovplyvňuje množstvo faktorov – od stravy a jej množstva cez pozeranie na elektronický displej až po výber vhodného matracu. O tom, ako si vybrať vhodný matrac sme už písali, teraz si však posvietime na ideálne rozmery pre vás a vašu posteľ. Čím začať?

 

NAJČASTEJŠIE ROZMERY MATRACOV

Univerzálna veľkosť matracu, ktorý pasuje na každú posteľ, neexistuje. Zato najčastejšie používané rozmery poznáme. Pri jednolôžkových posteliach sú to rozmery 80x200 cm a 90x200 cm, pri manželských posteliach to je 160x200 cm a 180x200 cm.

Stretli ste sa s tým, že vám nesedela plachta na úplne bežný rozmer postele? Je to preto, že tieto čísla platia hlavne pri novších posteliach, nájdu sa však aj domácnosti s pekným historickým kúskom. Staršie postele majú najčastejšie rozmery matracu 80x195 cm či 85x195 cm. Preto sa občas vyskytnú nečakané problémy s posteľnou bielizňou, obzvlášť, ak ju vytiahne mama alebo babka schovanú „do výbavy“ pre potomka. Najlepšie preto urobíte, ak sa na najpoužívanejšie veľkosti nebudete spoliehať a zistíte rozmery vašej postele.

 

AKÉ ROZMERY MATRACU POTREBUJETE

Nie je to nič zložité, stačí si pozrieť rozmery postele v pribalenom letáčiku. Nemáte ho alebo sa vám ho nechce hľadať? Nič sa nedeje, navštívte internetovú stránku obchodu a v popise výrobku tam zistíte presné rozmery matracu. Ďalším variantom, ktorý funguje vždy, je posteľ odmerať. Dajte si však pozor na to, aby ste získali správne údaje – merajte teda iba vnútorné rozmery postele, resp. rošt na matrac. Iba takto získate presné čísla.

 

 

MATRACE NA MIERU

Merali ste trikrát a stále sa vám číslo 93x197 cm nepozdáva? Buďte pokojní, vyrobíme vám matrac na mieru. Atypické rozmery nie sú pre nás problém a nemusia byť strašiakom ani pre vašu peňaženku. Za matrace na mieru si vo väčšine prípadov nepriplatíte. Potrebujete matrac s rozmermi 153x200 cm? Cena bude rovnaká ako za matrac s najpríbuznejšími rozmermi, v tomto prípade bude suma rovnaká ako za matrac s rozmermi 160x200 cm. Chcete kruhový matrac s priemerom 250 cm? Aj takýto tvar vám radi vyrobíme.

 

KEDY SI PRIPLATÍM ZA MATRAC NA MIERU?

Žiaľ, nie všetky matrace na mieru dokážeme vyrobiť bez nákladov navyše. Kedy si priplatíte? Pri matracoch s rozmermi mimo našich tabuliek. Potrebujete matrac pre človeka s výškou 210 cm? Dokážeme ho vyrobiť s dĺžkou až do 240 cm, v tomto prípade však musíte rátať s príplatkom. Ale môžete sa spoľahnúť, že odvedieme kvalitnú prácu.

 

Či už potrebujete matrac so štandardnými rozmermi, alebo ten na mieru, napíšte nám. Radi vám pomôžeme skvalitniť váš spánok.