Rady ako rýchlo zaspať

Rady ako rýchlo zaspať

 

Samozrejme, radi by sme každú noc zaspali hneď ako si ľahnete do postele na svoj matrac a položíte hlavu na vankúš, ale nie vždy sa to podarí. Tu je niekoľko tipov, ktoré Vám môžu pomôcť zaspať ľahšie a prežiť kvalitný spánok.

  1. Vytvorte si spánkovú rutinu: Snažte sa ísť spať a zobúdzať sa v rovnaký čas každý deň, dokonca aj počas víkendov. Týmto spôsobom si telo vytvorí zvyk a bude sa mu ľahšie prispôsobiť.
  2. Vytvorte si príjemné prostredie: Uistite sa, že máte dostatočné množstvo tmy a ticha v miestnosti, kde spíte. Vyskúšajte si príjemnú a relaxačnú hudbu alebo vôňu, ktorá Vám pomôže upokojiť sa a zaspať.
  3. Ovládajte svoju teplotu: Uistite sa, že je teplota v miestnosti prijateľná pre spánok. Niektorým ľuďom vyhovuje studená miestnosť, zatiaľ čo iní si radi užívajú teplo. Zistite, ktorá teplota Vám najviac vyhovuje a upravte svoje prostredie podľa toho.
  4. Ovládajte svoju stravu a pitie: Vyvarujte sa konzumácii ťažkej a mastnej stravy, alkoholu alebo kofeínu pred spaním. Namiesto toho si vyskúšajte horúcu kúpeľňu alebo šálku bylinného čaju, ktorý Vám pomôže upokojiť sa a relaxovať.
  5. Uvoľnite svoju myseľ: Skúste si uvoľniť myseľ pred spaním tým, že si prečítate knihu, vypočujete si hudbu alebo sa jednoducho zamerať na dychovanie. Pokojná a uvoľnená myseľ Vám pomôže zaspať rýchlejšie a prežiť kvalitný spánok.
  6. Vyskúšajte relaxačné techniky: Ak Vám stále trvá dlhšie, kým zaspíte, vyskúšajte meditáciu, jogy alebo iné relaxačné techniky, ktoré Vám môžu pomôcť upokojiť sa a zaspať rýchlejšie.

Snažte sa zvládnuť tieto rady a vytvorte si spánkovú rutinu, ktorá Vám najviac vyhovuje. S dostatkom spánku budete